Morots Semlor - Väldigt enkla!

Kommentera
 
 
Ingredienser: 
5 dl Vatten eller Mjölk
50 g Jäst
2 tsk Salt 
2 msk Sirap
½ dl Matolja (eller som jag gjorde 100g smör)
12-13 dl Semlemjöl

Gör så här: 
Värm vätskan tills den är fingervarmt och lös upp jästen i den. 
Häll i hälften av mjölet och vispa blandningen kraftigt. 
Tillsätt resten av mjölet lite i sänder och till sist oljan. 
Knåda den mjuka degen. Täck skålen och låt degen jäsa till den dubbla volym på ett varmt ställe. 
Häll upp degen till två stänger skär dem i bitar.
Rulla bitarna till semlor och lyft dem på en ungsplåt som täckts med bakplåtspapper.
Låt semlorna jäsa ordentligt under en duk. Grädda 12-15 min i 225 grader på mellersta falsen. 

Tips! 
Morotssemlor: Tillsätt 3 dl riven morot och 1 dl mjöl i degen. 
Tillred övrigt som ovan.